Month: March 2022

Home-made Soft Pretzel

Patut nyer aku buat nie semalam, but tunda ke hari nie atas sebab2 tertentu.. Ari nie aku nk kongsi ngan korang cara2 nk buat pretzel. Tuk pertama kali nyer aku mencuba dan seperti behsa ler aku tanye ler kat pakcik google resepi nyer, maklum ler pakcik google kan serba tau hehhehe.. Kali pertama aku buat …

Home-made Soft Pretzel Read More »

Rendang Ayam

As salam kawan2, resepi hari nie aku nk kongsi sama korang ape yg aku masak semalam..Mula2 aku cadang nk masak ayam masak merah makan ngan nasi lemak biler tiba masa nk masak nyer terus bertukar muahhahha behsa lah tu kekadang kite punyer lah plan nk masak ape kan, bila tiba masa nyer hah hambek ko …

Rendang Ayam Read More »

Sup telur dan kentang

Bertemu kembali kiter setelah sekian nyer hehehh.. Ari nie menu aku simple sgt, sup telur dan kentang. Hah simple je kan xyah susah2 sumer barang mmg dah ade kat umah dan sememang nyer aku nk perabis kan stock2 yg ade so terhasil lah menu simple nie, Syukur Alhamdulillah kenyang aku ari nie :).. Nie menu …

Sup telur dan kentang Read More »

Nasi Tomato

Kali nie aku nk kongsi ngan korang resepi nasi tomato pulak td aku dah post resepi Ayam masak merah kan.. Nasi nie aku masak ngan beras behsa je kalau korang guna beras basmathi lg best kut.. Resepi nie aku dapat dari jiran aku yg mmg terkenal ngan nasi tomato dia yg amat best tu so ngan …

Nasi Tomato Read More »

Cucur Udang Rangup2..

Setelah sekian lama nk buat menu nie, akhir nyer semalam aku berjaya gak membuat nyer syukur Alhamdulillah dapat gak aku masak cucur udang nie ngan jaya nyer.. Resepi nie aku dapat dari jiran aku masa kat putrajaya. First time aku makan mak aiii sedap nyer cucur udang yg jiran aku masak huhuhuhu ngan best nyer …

Cucur Udang Rangup2.. Read More »

Ayam Masak Merah

As salam sumer ari nie aku nk kongsi sama korang resepi ayam masak merah.. Aku makan ayam masak merah nie ngan nasi tomato so nnt aku akan kongsi ler resepi Nasi tomato ngan korang lak ek.. Aku masak ayam nie malam td but saje je aku post kan n3 nie ari nie hehheheh maklum lah biler …

Ayam Masak Merah Read More »